We beginnen 2022 met een heerlijk recept! De zadelkoteletten van een geit komen van de onderrug vandaan, wat dit stukje vlees ook zo ontzettend mals maakt. Dit recept uit de Marokkaanse keuken bevat tevens ook veel specerijen, die allemaal op elkaar zijn afgestemd voor de perfecte smaaksensatie!
Ingrediƫnten:
- zadelkoteletten van Leusdens Geitenlam
- 8 Ć” 10 el olijfolie
- 1 ui
- 1/2 bosje koriander
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl komijn
- 1 tl knoflookpoeder
- snufje saffraanpoeder
- peper en zout
- takje rozemarijn
Bereidingswijze:
Snipper de ui en hak de koriander een beetje grof. Doe alle kruiden, de gesnipperde ui en koriander in een kom en meng dit samen tot een marinade.
Marineer je vlees hiermee en laat dit intrekken, indien mogelijk. Doe dit in een ovenschaal en leg er een takje rozemarijn op.
Afdekken met aluminiumfolie in en de oven garen voor ongeveer 1 uur op 120 graden. Wel opletten, zo halverwege dien je de koteletten om te draaien.
Serveertip:
Serveer er een stukje (naan)brood, groenten naar keuze en was Andalouse saus voor bij het vlees.
Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! š
RECEPT BRON: HIER
ComentƔrios