top of page
Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY šŸ— - Herfst stoofpannetje

In week 2 van (B)oktober gaan we een heerlijk geitenlamsrecept bereiden mƩt een bokbiertje, in plaats van een biertje ernaast. Het bokbiertje van deze week is de Slobber Bok van Brouwerij Klein Duimpje. Dit biertje is zorgvuldig uitgekozen door bierwinkel Hopdonders uit Apeldoorn. Slobber Bok is een wat milder biertje, die een karamel-achtige en zoete smaak geeft aan dit gerecht.


Benieuwd? Check het recept snel hieronder!


Ingrediƫnten (4 personen): - ca. 800 gr. stoofvlees van geitenlam - 600 gr. Bospeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 250 gr. Champignons - 1 rode paprika - 1 plak ontbijtkoek - 2 steranijs - 3 laurierbladen - 5 takjes rozemarijn - peper en zout - bloem - flesje herfstbock - 75 gr. roomboter


Bereidingswijze: Zet vast een flinke braadpan op laag vuur zodat de bodem goed warm kan worden.


Dep het stoofvlees droog en snij daarna in blokjes. Doe het vlees in een mengkom en breng op smaak met peper en zout. Doe er een paar snufjes bloem bij en schep alles goed om zodat het vlees met de bloem wordt bedekt.


Pel de uien en de teentjes knoflook. Halveer de uien en snijd in halve ringetjes, snij de knoflook zo fijn mogelijk. Verhit de roomboter in de braadpan tot deze volledig is gesmolten en bak de ui en knoflook hier kort in aan. Doe het vlees erbij en bak aan alle kanten bruin, schep regelmatig even om.


Snij intussen de bospeen in kleine stukjes, de rode paprika in reepjes en de champignons doormidden. Grote champignons kan je eventueel in vieren snijden. Doe de gesneden groenten in de braadpan en bak een paar minuten mee terwijl je alles goed door elkaar schept. Snij de ontbijtkoek intussen in kleine blokjes.


Giet nu het flesje Slobber Bok erbij en breng alles aan de kook. Zodra het begint te borrelen draai je het vuur zachter zodat het nog net een beetje pruttelt. Doe de laurierbladen, takjes rozemarijn, de in blokjes gesneden ontbijtkoek en de steranijs erbij en doe de deksel op de pan. Laat alles minimaal twee uur sudderen, het liefst nog een uurtje langer.


Schep tijdens het sudderen alles af en toe goed om zodat het niet aankoekt aan de bodem. Hou in de gaten of er nog genoeg vocht in de pan zit, giet er anders een beetje water bij of nog lekkerder een beetje bouillon.


Bereid aan het einde de ovenfrietjes, aardappels of aardappelpuree en haal de deksel van de braadpan. Zet het vuur tegen het einde wat hoger zodat het vocht in de pan goed in kan dikken en je een lekkere saus over houdt.


Haal voor het serveren de takjes rozemarijn, de steranijs en de laurierbladen eruit. De rozemarijn naaldjes zijn er inmiddels afgekookt en kan je lekker in je stoofpannetje laten zitten.


Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! šŸ˜‹


RECEPT BRON: HIER



69 weergaven

Comments


bottom of page