Geitenlamsvlees wordt over de hele wereld gegeten, zo ook in Italiƫ. Deze week hebben we een heerlijk fris Italiaans recept uit de oven!
Waar het originele recept 230 graden Celsius in 1 uur aangeeft, raden wij 150 graden Celsius in 2 uur aan. Zo voorkom je dat het vlees wat droog en taai wordt.
Check het volledige recept hieronder š
Ingrediƫnten (5 personen)
- 1,5 kg vlees van een jonge geit (van de bout of de lende)
- 2 gehakte tenen knoflook
- 1 el gehakte rozemarijn
- 1 el gehakte salie
- 1 verkruimeld laurierblad, zout
- 1,25 dl olijfolie
- 5 citroenen (3 in plakken gesneden, 2 uitgeperst en het sap gezeefd)
- 2 tl peperkorrels
Voorbereiding
Meng knoflook en kruiden met wat zout en wrijf hiermee het geitenvlees in. Leg het vlees in een kom en giet er de olie gelijkmatig op. Sprenkel het citroensap erover, strooi de peperkorrels erover en bedek het vlees met de plakken citroen. Laat het een tijdje op een koele plaats marineren; keer het regelmatig om.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Laat het vlees uitlekken en leg het in een braadslede. Braad het op een middel hoog vuur aan, kruid het met zout en plaats de braadslede vervolgens in de voorverwarmde oven. Braad het vlees in 2 uur gaar en bedruip het af en toe met de marinade.
Geniet ervan en een heel fijn weekend! š
Comments