Vele bezoekers van de afgelopen verkoopdagen vonden de saucijzen hapjes zo lekker dat ze graag wilde weten wat het nou precies was. Vandaar dat we ze nu behandelen in onze Food Friday! Heel makkelijk om zelf thuis te maken en Ć³h zo lekker. Check snel het recept van de saucijzen broodjes / hapjes hieronder:
Ingrediƫnten:
- saucijzenworstjes van Leusdens Geitenlam
- bladerdeeg
- eieren
Bereidingswijze:
Verwarm de oven alvast voor op 220 graden Celsius.
Haal nu van de saucijzenworstjes het buitenste velletje eraf en snijd de worstjes doormidden. Leg op elk blaadje bladerdeeg een half saucijzenworstje in het midden en vouw het bladerdeeg dan goed dicht. Druk goed aan met een vork om een mooi eindresultaat te krijgen.
Kluts nu wat eieren in een bakje. Aantal eieren afhankelijk van hoeveel saucijzen broodjes er gemaakt gaan worden, maar begin met weinig. Er kan altijd bij geklutst worden. Smeer dit mengsel nu over de bladerdeeg heen om een mooi glanzend laagje te krijgen na de oven.
Stop alles nu 20 minuten in de voorverwarmde oven op 220 graden Celsius.
Serveertip:
Je kunt er ook kleine hapjes van maken door ze na de oven in kleinere stukjes te snijden en er een mooi vlaggetje op te doen (zie foto).
Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! š
Comments