Of je worst lust?! Nou, wel als het geitenlamsworst is!
Deze week behandelen we een recept voor heerlijke geitenlamsworstjes voor op de barbecue. Heel even blancheren zodat het lekker blijft, en wat overheerlijke kruiden erbij voor de finishing touch. Check het recept snel hieronder:
Ingrediƫnten:
- 500 gram verse geitenworst - 2 el zonnebloemolie
- 5 blaadjes laurier - 5 takjes verse rozemarijn - 5 takjes verse tijm - 5 teentjes knoflook
Bereidingswijze:
Blancheer de worst ca. 6 minuten in kokend water. Dat heeft als voordeel dat de worstjes beter tegen de grote hitte van de barbecue kunnen en niet zo snel openbarsten.
Smeer de worst in met de zonnebloemolie. Rooster de worst aan de zijkant van de barbecue, daar is het minder heet, in ca. 15 minuten gaar.
Een lekkere variant is om de worst samen met kruiden te barbecueƫn: was bovenstaande kruiden en houd de takjes heel. Pel en snij de knoflook in dunne plakjes. Steek de kruiden en de knoflook in de worst en leg dan de worstjes aan de zijkant van de barbecue op een stuk aluminiumfolie.
De bereidingstijd is even lang als bij de worstjes naturel.
Serveertips:
Drankjes: RosƩ of een glas bier
Side dish: Verfrissende pasta salade en stokbrood met smeersels
Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! š
RECEPT BRON: HIER
Comments