top of page
Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY šŸ—

Wist u dat de braadschenkels van geitenlammeren uitermate geschikt zijn om te stoven en om er een heerlijk wijntje bij te drinken? Deze week behandelen we een recept die dit alles combineert, mƩt heerlijke kruiden en groentes erbij! Check snel het recept hieronder:


Ingrediƫnten:

- 4 geitenschenkeltjes

- 2 eetlepels rozemarijn

- 1 volle theelepel oregano

- chilipeper uit de molen

- 2 eetlepels bloem

- 1 grote ui, 2 teentjes knoflook

- 1 winterpeen, 1 bleekselderij

- 150 ml droge witte wijn

- 8 ansjovisfilets, uit blik

- 2 blikjes cherrytomaten

- 1 volle eetlepel gehakte peterselie

- 1/2 eetlepel citroenrasp

- 100 gram feta

- zwarte peper en zeezout


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175Ā°C. Wrijf de geitenschenkels goed in met de verse gehakte rozemarijn, oregano, chilipeper, peper en zout. Druk de kruiden goed aan en bestuif de schenkeltjes met bloem.


Verhit een braadslede en schenk hierin een beetje olie. Bak het vlees rondom aan aan tot je een mooie bruine kleur hebt. Haal het vlees uit de slede en leg het op een bord. Doe nu de gehakte ui, knoflook, de wortel (in plakjes) en de bleekselderij ( in reepjes) in de pan en roerbak ze gedurende een paar minuten. Schenk de witte wijn erbij en laat de inhoud van de pan een paar minuutjes sudderen.


Voeg de tomaten en de ansjovisfilets toe. Schep alles goed om en leg de schenkels er op. Doe de deksel op de braadslede en zet de bak in de oven. Het braadproces duurt ongeveer 1,5 uur.


Haal de deksel van de pan en laat het vlees nog een halfuurtje na-sudderen. Het vlees is mooi gaar wanneer het bijna van de botjes valt. Strooi er de bladpeterselie, de blokjes feta en wat citroenrasp overheen.


Wijntip:

Cabernet Sauvignon, ChĆ¢teauneuf du Pape, rode of rosĆ© CorbiĆØres.


Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! šŸ˜‹


RECEPT BRON: HIER




28 weergaven

Comentarios


bottom of page