top of page
Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY šŸ—

Het is weer tijd voor een nieuw recept, en vandaag is dat Marokkaanse geitenstoofpot! Gecombineerd met heerlijke kruiden en honing is dit een ideaal recept om met deze natte dagen eens lekker binnen te koken!


Check snel het volledige recept hieronder:


Ingrediƫnten:

- 750 gr geitenvlees in stukjes gesneden

- enkele eetlepels olie

- 1 ajuin gesnipperd

- 2 teentjes look, geperst

- 1 blik tomaten in stukjes

- 1 kaneelstokje

- 4 gedroogde abrikozen, in stukjes

- bouillon (ongeveer 200 ml)


- 1 theelepel komijn

- 1 theelepel korianderpoeder

- 1 theelepel gemberpoeder

- 1,5 theelepel paprikapoeder (gerookt)

- 1 theelepel kurkuma

- 1/2 theelepel chilipoeder

- zout en peper


- 1 eetlepel honing

- sap en geraspte schil van een halve citroen

- 4 eetlepels gehakte koriander


Bereidingswijze:

Meng in een kommetje komijn, korianderpoeder, gemberpoeder, paprikapoeder, kurkuma en chilipoeder.

Meng dan de kruiden met het vlees tot de kruiden goed verdeeld zijn over het vlees.


Verhit enkele lepels olijfolie in een stoofpot. Bak de ajuin enkele minuten tot hij glazig is. Voeg dan de knoflook en het vlees toe en bak, regelmatig roerend, tot het langs alle kanten bruin is.


Voeg dan de tomaten, kaneel, abrikozen toe. Voeg ook genoeg bouillon toe tot het vlees helemaal bedekt is.


Laat het vlees op een zacht vuurtje gaar sudderen, ongeveer 1 Ć  1,5 uur, tot het zacht is. Roer af en toe met een houten lepel en voeg eventueel bouillon toe als het te droog wordt. Doof het vuur en voeg de honing en de citroenschil en het citroensap toe. Roer goed.


Serveer met couscous of Marokkaans brood.


Geniet ervan en een heel fijn weekend! šŸ˜‹


RECEPT BRON: HIER



81 weergaven

Komentar


bottom of page