top of page
Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY šŸ—

Deze week een geitenlamsvlees recept uit de Antillen!


Sopi di Kabritu is een heerlijke soep en is een traditioneel recept voor feestelijkheden. Fantastisch bereidt met verschillende groenten. Check het recept snel hieronder


Ingrediƫnten:

- 1kg geitenvlees

- 1 rode paprika, in blokjes

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 1 ui, gesnipperd

- 2 maĆÆskolven

- een bosje bladselderij

- 2 tomaten, in blokjes

- 3 bouillonblokjes

- 300 gr zoete aardappel

- 250 gr pompoen

- 1 groene bakbanaan

- azijn, om het vlees te wassen

- optioneel: vermicelli

- optioneel: 1 madame Jeanette peper


Bereidingswijze:

Snijd het geitenlamsvlees in stukjes. Was het vlees daarna met azijn en spoel het daarna af met water.


Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes vlees hier samen met de ui en Ć©Ć©n van de bouillonblokjes kort in, zodat de buitenkant dichtschroeit.


Neem dan een grote pan en verwarm hierin 1,5 liter water totdat het kookt. Voeg daarna de overige twee bouillonblokjes toe en laat deze oplossen in het water. Doe de stukjes vlees in de bouillon. Schep eventueel het schuim dat ontstaat van de oppervlakte.


Snijd daarna de groenten in stukjes en voeg deze toe aan de soep. Laat de soep vervolgens zo'n anderhalf uur koken, totdat de stukjes vlees zacht en gaar zijn. Snijd dan de pompoen, de groene bakbanaan, de zoete aardappel en de maĆÆskolven in grove stukken.


Laat de soep zo nogmaals 30 minuten koken. Voeg daarna eventueel vermicelli en madame Jeanette peper toe en kook het geheel nogmaals 5 minuten.


Geniet ervan en een fijn weekend!


BRON RECEPT: HIER


27 weergaven

Comments


bottom of page