We beginnen het nieuwe jaar goed met een heerlijk recept voor de geitenlams rack, ingestuurd door een van de trouwe volgers! Erg lekker met een pruimensaus en wat heerlijke kruiden erbij.
Check het recept snel hieronder:
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
Voor het vlees
- 2 pruimen, Opal of Betuwse Kwets, zonder pit in kleine blokjes
- 2 geitenlamsracks (ongeveer 400 gram per stuk)
- zout en peper
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 1 el arachideolie
- halve rode peper in kleine stukjes
Voor de saus
- 500g pruimen, Opal of Betuwse Kwets, doormidden gesneden en pit verwijderd
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 stukje gember van ongeveer 2 cm
- 75 gram bruine suiker
- 100 ml witte wijnazijn
- 60 ml water
- sap en rasp van halve citroen
- halve tl zout
- 1 kaneelstokje
- 1 stuk steranijs
- 3 kruidnagels
- 1 tl venkelzaad
- kwart tl chilivlokken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe alle ingrediƫnten voor de saus in een pan en breng aan de kook. Laat dit een half uur op laag vuur zachtjes doorkoken. Bestrooi intussen de geitenlamsracks met zout en peper en wrijf in met het vijfkruidenpoeder.
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het geitenlamsvlees 3-4 minuten tot het rondom bruin is, en keer het vlees regelmatig. Leg de geitenlamsracks in een ovenschaal en braad het vlees 20 - 25 minuten in het midden van de oven medium-rare (bak nog 5 minuten extra voor rare).
Neem het geitenlamsvlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Schep de stukjes pruim om met zout en de rode peper.
Verwijder het kaneelstokje, gember, kruidnagels en de steranijs uit de saus. Breng op smaak met wat zout, peper en eventueel chilivlokken.
Serveer de geitenlamsracks met de saus en de pruimenstukjes. Tip: erg lekker met gestoomde rijst en bimi (baby broccoli).
Geniet ervan en een heel goed jaar toegewenst!
BRON: SEASONS MAGAZINE
Comments